Psykoterapi – Parterapi – Coaching

Hvad er forskellen på coaching og psykoterapi?

Ole Vadum Dahl stifter og ejer af ID Academy forklarer det så fint nedenfor, og derfor er nedenstående et citat af Ole Vadum Dahl.
Ole udbyder både coach og psykoterapeutuddannelser på Id Academy:
“Mange mennesker er forvirrede omkring, hvad der er hvad, og hvor grænsen mellem det ene og det andet går.
Men der er faktisk nogle relativt klare kriterier for, hvornår der er tale om coaching, og hvornår det der praktiseres, er psykoterapi.
Coaching er en værktøjskasse til personlig udvikling, som primært henvender sig til mennesker, der har det fint og er velfungerende i forvejen. Når vi bliver coachet, handler det om at fremelske vores latente ressourcer og udfolde nye kompetencer på forskellige områder.
Life coaching er den bredeste form for coaching og tilstræber at udvikle både vores mentale,følelsesmæssige, praktiske og i nogle tilfælde også spirituelle færdigheder i livet.
Psykoterapi henvender sig der imod primært til mennesker, der har det svært, som er inde i en personlig krise, eller som har problemer med afhængighed, misbrug etc.
Psykoterapi handler altså om at hele sår på sjælen, takle chok, traumer, angst, sværere eksistentielle kriser etc. og om at komme ud af livsødelæggende misbrugs- og afhængighedsproblemer.
Nogle mennesker bruger dog også psykoterapi som en slags selvudviklings-terapi, men meget tyder på, at denne type arbejde fremefter i højere grad vil blive overtaget af life coaches med en mere dybtgående uddannelse bag sig”.
Med ovenstående håber vi, at du kan finde frem til den rette hjælp, som du har brug for. Ellers tager vi gerne en snak med dig og vejleder dig det rigtige sted hen. Det kan også fint være en kombination, hvor du måske starter med psykoterapi og derefter overgår til coaching efterfølgende.

Psykoterapi

Tekst følger….

Parterapi

Tekst følger….

Coaching

Pia kan tilbyde at hjælpe dig med:
Ofte overlapper ovenstående emner hinanden, da dit liv naturligvis er en helhed. Jeg tager altid udgangspunkt i dig og dit liv med en holistisk tilgang.
Et forløb tilpasses altid til dine individuelle behov.
Book en gratis introsession over telefon, hvor du finder ud af om jeg er den rette til at hjælpe dig videre.